LÄS MER

miljönär.se – en sida där du kan hittar  verksamheter, företag, organisationer och andra vars huvudverksamhet är att få allmänheten att laga, låna och återanvända. Det kan vara till exempel second hand och vintagebutiker, skomakare, cykelreparatörer, cykelpooler, kretsloppsparker med flera. På miljönär.se kan du lätt hitta verksamheter som finns i ditt närområde.

medvetenkonsumtion.se – en sida med inspirerande tips och idéer för att konsumera mer hållbart. Sidan drivs av den ideella organisationen Medveten konsumtion.

hallakonsument.se – under rubriken Miljö och hållbarhet hittar du ett avsnitt om att handla hållbart. Här får du tips om vad du ska tänka på när du ska handla begagnat, olika miljömärkningar och mycket mer.

stoppamatsvinnet.nu – Stoppa matsvinnet är en kampanj på initiativ av Naturvårdsverket, Livsmedelsverket och Jordbruksverket. Målet är att skapa ett medvetande om matsvinnet och vilken skada det är för både miljön, klimatet och samhällsekonomin. Genom att tipsa människor om hur de bäst bevara sin mat vill vi inspirera de svenska hushållen till att minska sitt egna matsvinn. Då det faktiskt är klimatsmart val som gör skillnad.