Peter: ”Skitskor går man inte in, de går man bara ut!”

Skoservice

Foto: Helsingborg Skoservice, Peter Svensson t h i bild

SKODON. Idag finns ett extremt stort utbud av skor i alla dess former. Men varför är billiga skor en dyr investering? Skomakaren Peter ger dig en tankeställare!

Peter Svensson är snickaren som aldrig slagit in en enda spik. Hans föräldrar var skomakare och han fick lära sig yrket  från barnsben. Faktum är att snickarutbildningen enbart var en plan B ifall karriären inom skomakeriet inte skulle gå vägen, men det gjorde det. 1981 tog Peter över Helsingborgs Skoservice och nu har han jobbat med skor och fötter i 35 år.

Skor är bäst efter ett år

Så med den erfarenheten i ryggen frågade vi Peter vad man egentligen bör tänka på när man köper nya skor? – För det första – kolla prislappen, säger Peter. Han menar man brukar man behöva komma upp i åtminstone 1500 kr för att sålla bort skor som inte håller, men man ska givetvis inte enbart titta på priset. Det är till exempel viktigt att välja en bra sula i skon. Se till att sulan inte är gjord av papp, en läderbindsula är ett bättre alternativ enligt Peter, eftersom denna andas bättre och är slitstark.

Kunskapen om hur en sko är uppbyggd har i stort sett försvunnit vilket gör att köparen inte vet vad man ska titta efter anser Peter. Han säger att ett par bra skor är som bäst efter ett år när man hunnit gå in dom ordentligt. – Men skitskor går man inte in, de går man bara ut, inflikar han snabbt.

Håller i längden

Så hur får man fler att vårda och investera i sina skor? Peter tror att fler måste inse att den verkliga kostnaden för ett par skor inte är den som står på prislappen, man måste räkna kostnad per användningstillfälle. Ett par kvalitetsskor kostar mer vid köpet men hänger med i många år framöver och blir därför billigare än att köpa nya skor hela tiden.

Så vårdar du dina skor – se Peters tre bästa tips här!

Helsingborgs Skoservice

Adress: Hälsovägen 42, 254 42 Helsingborg

http://www.skoservice.se/

skoservice@live.se

Tfn 042- 212 020