Om man pallar blir det snyggt!

Många möbler som man hittar i gamla källarförråd, som man fått av någon avlägsen släkting eller som står dammiga i ett hörn i second hand-butiken kanske inte ser så mycket ut för världen. Dem kan vara slitna, trasiga eller helt enkelt omoderna. Men ger man dessa möbler en dos kärlek och omtanke så kan dem få ett nytt liv.

I det här fallet stod en gammal kökspall/stegpall, gissningsvis från 70-talet, i ett hörn i en kolonistuga. Full med målarfärgsrester, skit och sliten plast så såg den verkligen inte ut att vara mycket att ha. Men vi bestämde oss för att den skulle få en andra chans!

För att rengöra pallen och få bort gummit användes hållbara metoder utan kemikalier. Med vatten, citron, bakpulver, ättika och en liten spackelspade försvann all skit, smuts och målarfärgsrester. Plasten med det torkade limmet kunde enkelt skrapas bort med spackelspaden. Plasten ersattes sedan av tapetrester som kom på plats med hjälp av hobbylack.

Efter ungefär en timme hade pallen fått ett helt nytt utseende och hur snyggt blev det? Känslan när man fixat till något själv slår alla nyköp med hästlängder.

En riktig Askungesaga med lyckligt slut!