Magnus: ”Ett loppiskoncept för den lata”

Butiksloppis_sv

Hör du till kategorin som blir trött bara av att tänka på att röja ur förråd och lägga tid på bakluckeloppisar eller sälja på nätet? Då har Magnus Kallin den perfekta lösningen för dig! Han driver Butiksloppis på Planteringen i Helsingborg.

Tänk dig en butik där du kan öppna upp en tillfällig loppis, men du slipper vara på plats och någon annan sköter försäljningen åt dig. Låter det som en dröm? Konceptet finns och är sedan många år tillbaka stort i Finland. Det upptäckte Magnus Kallin som tyckte det var konstigt att butiksloppisar inte hade slagit igenom i Sverige ännu. Han driver nu företaget Butiksloppis på Planteringen i Helsingborg. Han förklarar att man hyr en färdig yta för att sälja prylarna och säljaren sköter prissättningen själv. Intäkterna går direkt till säljarens konto, som endast betalar för försäljningsytan.

Så enkelt som möjligt

Magnus arbetar parallellt som IT-konsult och har lärt sig mycket om företagande under åren som gått. Idén om att starta upp företaget fick han så sent som i somras och därefter har det gått undan. Nu har butiken haft öppet i snart två månader. Han understryker vikten av att det ska vara enkelt som möjligt. – Man skulle kunna säga att Butiksloppis är ett koncept för den lata, säger Magnus. Men prylarna som folk säljer på plats ska hålla en viss standard utifrån Butiksloppis regler, det ska inte vara en avlastningsplats för skräp som man har hemma.

En ljus framtid för secondhand

Inom kort öppnar Butiksloppis även i Lund och Malmö och Magnus arbetar för fullt med att ta fram en franchise-modell som han redan fått flera förfrågningar om. För att ytterligare underlätta både för sig själv och för sina kunder ska ett system tas fram för att kunderna ska kunna förbereda allt hemma vid datorn. Det kommer snart även finnas en app där säljaren kan följa försäljningen av sina prylar. -Varje gång man säljer något så plingar det till i mobilen och det blir en grej att berätta för kompisarna, säger Magnus. Som en sann grön entreprenör är han inne på att vara så miljövänlig som möjligt och funderar på att sätta upp laddstationer för elfordon. Idéerna är många.

 

Om Magnus!

Namn: Magnus Kallin

Ålder: 47

Bor: Helsingborg

Hobby: Styrketränar

Bästa minne: ”Dykning i Komodo. Det är grunden till mitt miljöintresse.”

Butiksloppis

www.butiksloppis.se

http://instagram.com/butiksloppis

Info@butiksloppis.se