Länge Leve Julen: 5 smarta tips

Länge Leve Prylen önskar God Jul och Gott Nytt År till er alla med några sista smarta tips inför julen.

1. Julen är en tid för återhämtning. Så försök att inte stressa in i det sista och köp inte ogenomtänkta sista-minuten klappar. Det blir ingen glad av! Ge istället av din tid och ge bort en upplevelse.

2. Ta hand om de förpackningar, papper och band som blir över när alla julklappar är öppnade. Detta kan du använda till framtida presenter och pyssel. Av små kartonger kan du göra fina förvarningslådor och av flera större kan du göra en koja till barnen.

3. När det är dags att slänga ut julgranen och packa undan alla julkulor så är ett hett tips att förvara julkulorna i äggkartonger till det är dags att packa upp dem nästa år. Då går de inte i sönder och du kan använda dem nästa år och året efter det och året efter det och…ja du fattar. Länge leve julkulorna!

4. För många är sill ett måste på julbordet och när sillen är uppäten har du tomma glasburkar som du kan använda som små vaser eller krukor. Perfekt till nyårsdukningen! Du kan såklart även använda burkarna till andra saker också, som exempelvis ett pennställ, till att förvara nötter eller som en ljuslykta.

5. Av ljusstumparna som är kvar i adventsljusstaken kan du stöpa nya egna ljus. Stöp dem i en kaffekopp, i en pepparkaksform eller varför inte i en sillburk? För även om vi nu går mot ljusare tider så behöver vi fortfarande något som lyser upp i mörkret.

Kom ihåg att vi har samlat många idéer för olika återbruksprojekt på Länge Leve Prylens Pinterest. Gå in där och bli inspirerad!

Ta hand om er!