Inspiration: Ge dina böcker nytt liv

Många av oss har nog en hel del gamla böcker som bara ligger och samlar damm där hemma. Men vad kan man göra med dessa böcker istället för att dem bara ska vara hyllvärmare? Här har vi samlat lite inspirerande tips på hur du kan använda dina böckerna på ett nytt sätt!

1. Bordslöpare
Gör ditt bord extra fint med en bordslöpare gjord av sidor ur en gamla bok. Kanske av gamla skräckberättelser till Halloween? Eller varför inte av julsångs noter till julen?

2. Boklampa
Stapla några böcker, borra ett hål, för igenom sladden/stången, koppla samman sladdarna med lampan och du har fixat en unik lampa! Perfekt för den mysiga läshörnan.

3. Sängbord / pall
Behöver du en ny pall? Eller kanske ett nattduksbord eller en piedestal? Limma ihop flera böcker och måla dem så har du fått en pall, nattduksbord eller vad du nu själv behöver!

4. Sänggavel
Nu kan du sova omringad av spännande berättelser och pirriga deckare. Du får även en snygg sänggavel på köpet. Samla en massa böcker och en träskiva, markera var madrassen börjar på träskivan och spika sedan upp böckerna!

5. Bokhylla
Gör en hylla av en bok eller flera böcker. Det är inte bara snyggt och praktiskt utan det ser även ut som att hyllan svävar fritt. Bygg en själv och lura dina vänner!

6. Påsar
Av sidor ur en bok kan du enkelt vika små påsar. Påsarna kan du sedan använda till att fylla med till exempel julgodis.

Alla bilder från kollaget och fler inspirationsbilder på hur du kan återbruka kläder, möbler, prylar och annat hittar du i våra anslagstavlor på Pinterest.